MEHNAT HUQUQLARINI HIMOYA QILISHNING INSTITUTSIONAL-HUQUQIY MEXANIZMLARI VA ULARNING TIZIMLI INTEGRATSIYASI (World Conference on Social Sciences, Law and Public Policy, 2026)
Ushbu maqolada mehnat huquqlarini himoya qilishning institutsional-huquqiy mexanizmlari hamda ularning tizimli integratsiyasi masalalari kompleks ilmiy tahlil qilinadi. Tadqiqot doirasida mehnat huquqlarini ta’minlash va himoya qilishga xizmat qiluvchi davlat organlari, sud-huquq tizimi, kasaba uyushmalari hamda boshqa vakolatli institutlarning o‘zaro hamkorlik mexanizmlari yoritiladi.Shuningdek, mehnat huquqlarini himoya qilishning huquqiy asoslari, milliy mehnat qonunchiligi normalari hamda xalqaro mehnat standartlarining uyg‘unlashuvi tahlil qilinadi. Maqolada institutsional tizimning samaradorligini oshirishga qaratilgan integratsion yondashuvlar, shuningdek, huquqni qo‘llash amaliyotining bir xilligi masalalari o‘rganiladi.Bundan tashqari, mehnat huquqlarini himoya qilish tizimida mavjud muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari, raqamli boshqaruv va elektron murojaatlar tizimining roli hamda zamonaviy islohotlar sharoitida institutsional mexanizmlarni takomillashtirishga qaratilgan ilmiy-amaliy xulosalar shakllantiriladi.
Keywords: mehnat huquqlari, institutsional mexanizm, huquqiy himoya, davlat organlari, kasaba uyushmalari, sud himoyasi, xalqaro mehnat standartlari, tizimli integratsiya, huquqni qo‘llash amaliyoti, mehnat huquqlarini ta’minlash.