(untitled) (World Conference on Social Sciences, Law and Public Policy, 2026)
Ushbu tezisda 9-sinf iqtisodiy va ijtimoiy geografiya darslarida mintaqaviy iqtisodiy-ekologik muammolarni tahlil qilishda raqamli xaritalar hamda Web-GIS texnologiyalarini qo‘llash metodologiyasi tadqiq etilgan. Birlashgan Millatlar Tashkilotining Barqaror rivojlanish maqsadlari kontekstida sanoatlashgan hududlar va ekologik inqiroz zonalarining o‘zaro bog‘liqligini interaktiv xaritalar orqali modellashtirish prinsiplari yoritilgan. Maktab geo-ta’limida ochiq kodli geo-axborot tizimlari qatlamlaridan foydalanish orqali o‘quvchilarning ekologik dunyoqarashini hamda makoniy kross-tahlil kompetensiyalarini rivojlantirish bo‘yicha metodik tavsiyalar ilgari surilgan.