THE PLACE AND ROLE OF THE MILITARY POLICE IN THE ARMED FORCES SYSTEM (International Congress on Economics, Management and Business Studies, 2026)
Мақолада илғор хорижий мамлакатлар Қуролли Кучларида ҳарбий полициянинг ўрни ва роли таҳлил қилиниб, бу ҳарбий тузилманинг ўзига хос хусусиятлари ўрганилган. Халқаро тажрибада ҳарбий полициянинг ташкилий-ҳуқуқий асослари, таркибий тузилмалари, бошқарув ва бўйсинув тартиби, вазифа ва ваколатлари атрофлича таҳлил қилиниб, миллий қонунчиликка жорий этиш юзасидан таклиф ва тавсиялар олдинга сурилган.
Keywords: мамлакат, Қуролли Кучлар, ҳарбий полиция, мудофаа ва хавфсизлик, ҳуқуқ тартибот, қонун, қонунийлик, ҳарбий хизматчи, интизом, Ўзбекистон, Буюк Британия, Германия.