GANDBOL O‘YINIDA HUJUM ZARBASIGA QARSHI DARVOZABONNI OLDINDAN SEZISH QOBILIYATLARINI MILLIY O‘YINLAR ORQALI RIVOJLANTIRISH (International Congress on Economics, Management and Business Studies, 2026)
Ushbu maqolada gandbol o‘yinida darvozabonning hujum zarbalariga nisbatan reaksiyasini oldindan sezish qobiliyatini rivojlantirishning samarali usullari tahlil qilinadi. Xususan, milliy o‘yinlar orqali darvozabonning taktik tayyorgarligi va psixomotor ko‘nikmalarini shakllantirish masalasi yoritiladi. Tadqiqot davomida milliy harakatli o‘yinlarning gandbol darvozabonlari reaktsion qobiliyatiga ijobiy ta’siri empirik usullar orqali o‘rganiladi.
Keywords: Gandbol, darvozabon, milliy o‘yinlar, reaksion qobiliyat, taktik tayyorgarlik, motorika, sport metodikasi. Конечный текст на русском языке: