(untitled) (International Congress on Economics, Management and Business Studies, 2026)
Mazkur maqolada turizm va mehmonxona xo‘jaligining milliy iqtisodiyotdagi ahamiyati, uning iqtisodiy rivojlanishga ta’siri hamda zamonaviy sharoitdagi rivojlanish istiqbollari tahlil qilingan. Turizm sanoatining yalpi ichki mahsulotdagi ulushi, aholi bandligini ta’minlashdagi o‘rni, investitsiyalarni jalb qilish va xizmatlar eksportini rivojlantirishdagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, O‘zbekistonda turizm va mehmonxona sohasini rivojlantirish bo‘yicha amalga oshirilayotgan islohotlar ham ko‘rib chiqilgan.