TASHKILIY INERSIYA VA INSON KAPITALI YETISHMASLIGI: AKSIYADORLIK JAMIYATLARIDA RAQAMLI (World Conference on Agricultural and Earth Sciences, 2026)
Maqolada aksiyadorlik jamiyatlarida raqamli boshqaruv samaradorligini cheklayotgan tashkiliy omillar va inson kapitali bilan bog'liq to'siqlar kompleks tahlil qilinadi. Raqamli strategiyaning KPI bilan bog'liq emasligi, IT-silo effekti, raqamli qarorlar madaniyatining shakllanmaganligi va ma'lumotlar sifatining pastligi asosiy tashkiliy to'siqlar sifatida aniqlandi. Yashil boshqaruv tizimlariga o'tish uchun inson kapitalini rivojlantirish va tashkiliy arxitekturani qayta loyihalash tavsiyalari ishlab chiqiladi.
Keywords: Tashkiliy inersiya, inson kapitali, IT-silo, raqamli madaniyat, yashil boshqaruv, aksiyadorlik jamiyati