YOSHLAR KITOBXONLIGINI RIVOJLANTIRISHDA ELEKTRON VA AUDIO KITOBLARNING AHAMIYATI (World Conference on Agricultural and Earth Sciences, 2026)
Mazkur maqolada yoshlar kitobxonligini rivojlantirishda elektron va audio kitoblarning ahamiyati tahlil qilinadi. Raqamli texnologiyalar rivoji o‘qish jarayoniga yangi imkoniyatlar yaratib, bilim olishni yanada qulay va tezkor shaklga olib chiqdi. Elektron kitoblar matnga tezkor kirish, qidiruv va saqlash imkoniyatlari bilan ajralib turadi, audio kitoblar esa tinglash orqali o‘rganish va vaqtni samarali foydalanishga yordam beradi.
Keywords: yoshlar kitobxonligi, elektron kitob, audio kitob, raqamli ta’lim, mobil o‘qish, mustaqil o‘rganish, raqamli platforma.