TALABALARNING ILMIY TADQIQOTCHILIK KO‘NIKMALARINI RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA RIVOJLANTIRISH (World Conference on Agricultural and Earth Sciences, 2026)
Maqolada biologiya ta’lim yo‘nalishi talabalarining ilmiy tadqiqotchilik ko‘nikmalarini raqamli texnologiyalar asosida rivojlantirishga oid Respublika olimlari tomonidan olib borilgan ilmiy-tadqiqot ishlari ishlari o‘rganib chiqilgan. Shuningdek maqolada talabalarning ilmiy tadqiqotchilik ko‘nikmalarini rivojlantirishda raqamlashgan zamonaviy texnologiyalar asosidagi ilmiy-tadqiqot ishlariga talabalarni ko‘proq jalb qilish masalalar bo‘yicha mavjud materiallar tahlil qilingan.
Keywords: ilmiy tadqiqotchilik ko‘nikmasi, biologiya ta’limi, kompetensiya, raqamli texnologiyalar, motivatsiya, mustaqil fikrlash, ijodiy tafakkur.