SINONIMLARNI O'RGANISH JARAYONIDA TAQQOSLASH , TAHLIL QILISH (Symposium on Natural and Applied Sciences, 2026)
Ushbu maqolada Maqsud Shayxzoda sinonimlarni o‘rganish jarayonida taqqoslash, tahlil qilish, umumlashtirish va boshqa kognitiv jarayonlar haqida fikr yuritilgan. Hamda shoir Maqsud Shayxzoda she’rlarida uchraydigan sinonimlarning lingvopoetika jihatlari xususida ayrim mulohazalar bildirilgan.
Keywords: sinonimlar, lingvopoetik xususiyatlar, polesemantika, leksema, leksek va konteksual sinonimlar , kontekst ,stilistik funksiyalar.