(untitled) (Symposium on Natural and Applied Sciences, 2026)
Maqolada bo’lajak biologiya fani o’qituvchilarining kasbiy kompetentligini innovatsion yondashuvlar asosida, xususan, fanga oid yangi materiallarni interfaol metod va usullardan foydalanib o’qitishning pedagogik -psixologik aspektlari yoritib berilgan. Ayniqsa “Sitalogiya, gistalogiya va embriologiya” fanini zamonaviy ilmiy tadqiqot yo‘nalishlariga oid yangi materiallar asosida o’qitishning metodik tizimi tavsiya etilgan. Shuningdek, maqolada “Sitalogiya, gistalogiya va embriologiya” fanining bugungi kunda respublikamiz oliy ta’lim tizimidagi o’qitish holati, muammolar va ularning samarali metodik yechimlari bo’yicha taklif va tavsiyalar taqdim etilgan. Mazkur maqolada oliy ta’lim tizimida zamonaviy ilmiy tadqiqot yo‘nalishlariga oid yangi materiallar asosida “Sitalogiya, gistalogiya va embriologiya” fani mazmunini takomillashtirish imkoniyatlari keltirilgan va tahlil etilgan.