(untitled) (International Conference on Education, Psychology and Humanities, 2026)
Metafora badiiy matnning estetik ta’sirchanligini ta’minlovchi eng muhim lingvistik vositalardan biri hisoblanadi. U til birliklarining semantik imkoniyatlarini kengaytirib, voqelikni obrazli tarzda ifodalashga xizmat qiladi. Ayniqsa, nasriy matnlarda metaforaning leksik xususiyatlarini o‘rganish yozuvchining individual uslubi, milliy tafakkuri va tilning poetik imkoniyatlarini aniqlashda muhim ilmiy ahamiyat kasb etadi. Ingliz va o‘zbek romanlarida metaforalar turli leksik qatlamlar asosida shakllanib, badiiy tasvirning emotsional-ekspressivligini kuchaytiradi.