(untitled) (International Conference on Education, Psychology and Humanities, 2026)
Ushbu maqolada sport mashg‘ulotlari jarayonida sportchilarni individual taktik harakatlarga o‘rgatishning pedagogik xususiyatlari, metodik yondashuvlari va amaliy ahamiyati tahlil qilinadi. Individual taktik harakatlarning mohiyati, ularni shakllantirishning bosqichma-bosqich tizimi, mashqlar majmuasini tanlash tamoyillari hamda murabbiyning bu jarayondagi roli ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, individual taktik tayyorgarlikni texnik va jismoniy tayyorgarlik bilan uyg‘un holda olib borish, raqib harakatlarini tahlil qilish ko‘nikmasini rivojlantirish hamda mustaqil qaror qabul qilish qobiliyatini shakllantirish masalalariga alohida e’tibor qaratiladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, individual taktik harakatlarga maqsadli va tizimli o‘rgatish sportchining musobaqa sharoitidagi samaradorligini sezilarli darajada oshiradi.