BOLALAR NUTQIDAGI MUAMMOLARNING OLDINI OLISHDA ZAMONAVIY YONDASHUV (Global Conference on Multidisciplinary Research and Innovation, 2026)
Mazkur maqolada bolalar nutqidagi muammolarni oldini olishning zamonaviy yondashuvlari, ularning pedagogik va psixologik asoslari yoritilgan. Nutq rivojlanishida uchraydigan muammolarni erta aniqlash, profilaktik ishlarni samarali tashkil etish hamda innovatsion metodlardan foydalanishning ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, oilaviy muhit, raqamli texnologiyalar va logopedik profilaktikaning bola nutqiga ta’siri ilmiy jihatdan asoslab berilgan.
Keywords: Nutq rivojlanishi, nutq muammolari, profilaktika, zamonaviy yondashuv, logopedik yordam, kommunikativ faoliyat, oilaviy muhit, raqamli texnologiyalar, pedagogik innovatsiya, nutqiy kompetensiya.