TABIIY FANLARNI O‘QITISHDA RAQAMLI TA’LIM MUHITINI TAKOMILLASHTIRISHNING PEDAGOGIK MEXANIZMLARI (Global Conference on Multidisciplinary Research and Innovation, 2026)
Ushbu tezis tabiiy fanlarni o‘qitishda raqamli ta’lim muhitini shakllantirish va takomillashtirish masalalariga bag‘ishlangan. Unda elektron darsliklar, raqamli platformalar, onlayn laboratoriyalar va masofaviy ta’lim elementlarining pedagogik mexanizmlari yoritilgan. Tadqiqot natijalari raqamli ta’lim muhiti o‘quvchilarning bilish faolligi va mustaqil o‘rganish kompetensiyalarini rivojlantirishda muhim ahamiyatga ega ekanligini ko‘rsatadi.
Keywords: raqamli ta’lim muhiti, tabiiy fanlar, elektron darslik, masofaviy ta’lim, innovatsion pedagogika.