(untitled) (Global Conference on Multidisciplinary Research and Innovation, 2026)
Mazkur maqolada bolalar nutqining normal rivojlanishida sensor rivojlanishning o‘rni va ahamiyati ilmiy-pedagogik jihatdan yoritilgan. Sensor rivojlanishning bola tafakkuri, idroki va nutq faoliyatiga ta’siri tahlil qilinib, sezgi organlari orqali olinadigan ma’lumotlarning nutq shakllanishidagi roli ochib berilgan. Shuningdek, maktabgacha yoshdagi bolalarda sensor tarbiyani rivojlantirishning zamonaviy usullari hamda nutq rivojlanishini qo‘llab-quvvatlovchi metodlar bayon etilgan.