(untitled) (Global Conference on Multidisciplinary Research and Innovation, 2026)
Mazkur maqolada illokutsiya va perlokutsiya nutq aktlarining o‘zbek tilida ta’lim mavzusidagi reklama matnida tutgan o‘rni va asosiy vazifalari, shuningdek, reklama matnlarini tahlil qilish bosqichlari tahlil qilinadi. Maqolada illokutiv va perlokutiv ta’sirning reklama matni samaradorligiga ta’siri, ular orqali auditoriyada kerakli emotsional va axborotli ta’sirni shakllantirish usullari yoritiladi. Shuningdek, tadqiqotda ta’lim sohasiga oid reklama namunalar orqali nutq aktlarining turlari va ularning kommunikativ vazifalari misollar bilan asoslab beriladi.