KICHIK TADBIRKORLIK SUBYEKTLARINING EKSPORT FAOLIYATINI MOLIYALASHTIRISH TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISH (International Congress on Economics, Management and Business Studies, 2026)
Mazkur dissertatsiya ishida kichik tadbirkorlik subyektlarining eksport faoliyatini moliyalashtirish tizimini takomillashtirishning nazariy-uslubiy asoslari va amaliy jihatlari tadqiq etilgan. Tadqiqotda kichik biznes eksport faoliyatining milliy iqtisodiyotdagi o‘rni, eksportni moliyalashtirishning zamonaviy mexanizmlari hamda xalqaro tajribalar tahlil qilingan. Shuningdek, eksport faoliyatini moliyalashtirishda tijorat banklari, eksport kredit agentliklari, sug‘urta institutlari va davlat moliyaviy qo‘llab-quvvatlash mexanizmlarining iqtisodiy samaradorligi baholangan
Keywords: kichik tadbirkorlik, eksport faoliyati, eksportni moliyalashtirish, eksport krediti, eksport sug‘urtasi, faktoring, forfeiting, eksport kredit agentligi, tijorat banklari, fintech, xalqaro savdo, moliyaviy instrumentlar, eksport risklari.