IMPROVING THE FOUNDATIONS OF THE FINANCIAL MECHANISM FOR THE DEVELOPMENT OF SMALL AND MEDIUM-SIZED ENTERPRISES IN THE CONTEXT OF ECONOMIC TRANSFORMATION (International Congress on Economics, Management and Business Studies, 2026)
Global iqtisodiy transformatsiya sharoitida kichik va o‘rta biznes sub’yektlarining (KO‘B) rivojlanishi barqaror iqtisodiy o‘sish, aholi bandligini ta’minlash va innovatsiyalarni rag‘batlantirishning asosiy omili hisoblanadi. Ushbu tadqiqot KO‘Bni qo‘llab-quvvatlovchi moliyaviy mexanizmning nazariy va uslubiy asoslarini o‘rganadi hamda uni takomillashtirish yo‘nalishlarini ishlab chiqadi, ayniqsa O‘zbekiston kabi o‘tish davri iqtisodiyotiga ega mamlakatlar misolida. Tadqiqotda moliyaviy resurslardan foydalanish imkoniyatlarini kengaytirish, moliyalashtirish vositalarini diversifikatsiya qilish va institutsional tizimlarni mustahkamlash zarurligiga alohida e’tibor qaratilgan.
Keywords: small and medium-sized enterprises (SMEs), financial mechanism, financial accessibility, transition economy, Uzbekistan, credit guarantee systems, financial instruments, digitalization of financial services, institutional framework, economic transformation.