(untitled) (International Congress on Economics, Management and Business Studies, 2026)
Мазкур тезисда рақамли иқтисодиёт шароитида енгил автомобиллар импорти жараёнида божхона маъмуриятчилигини модернизация қилиш ва хавфларни бошқариш тизимини (RMS) такомиллаштириш масалалари тадқиқ этилган. Ишда божхона расмийлаштируви вақтини қисқартириш, инсон омилини камайтириш ва фискал хавфларни баҳолашнинг эконометрик ҳамда кўпқатламли концептуал моделлари илгари сурилган. Тадқиқот натижасида соф электромобиллар (EV) ва изчил гибридларни (EREV) ТИФ ТН коди даражасида дифференциация қилиш ҳамда божхона аудити (PCA) самарадорлигини ошириш бўйича амалий таклифлар ишлаб чиқилган.