(untitled) (International Congress on Economics, Management and Business Studies, 2026)
Ushbu maqolada sport oʻyinlarida (xususan, basketbol, gandbol va futbol) toʻpni ustunchalar oralatib olib yurish texnikasini oʻrgatishning pedagogik asoslari, metodik bosqichlari va samarali yondashuvlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda mazkur texnik elementning nazariy-metodik xususiyatlari, harakat malakalarini shakllantirish bosqichlari, oʻquv mashgʻulotlarini tashkil etish tamoyillari hamda zamonaviy pedagogik texnologiyalar va interfaol metodlar yordamida oʻrgatish usullari batafsil yoritiladi. Maqolada toʻpni ustunchalar oralatib olib yurishni oʻrgatishda psixomotor va didaktik omillar, vosita va usullar tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari shuni koʻrsatadiki, ushbu texnikani bosqichma-bosqich, izchil va individual xususiyatlarni hisobga olgan holda oʻrgatish shugʻullanuvchilarning harakat malakasini barqaror shakllantirish, koordinatsion qobiliyatlarini rivojlantirish va texnik mahoratini oshirishga xizmat qiladi hamda musobaqa faoliyatida samarali qoʻllash imkoniyatini beradi.