(untitled) (International Congress on Economics, Management and Business Studies, 2026)
Tezsisda bozor iqtisodiyoti sharoitida korxonalarning moliyaviy barqarorligini ta’minlashning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Moliyaviy barqarorlik korxona faoliyatining uzluksizligi, to‘lovga qobiliyatlilik, raqobatbardoshlik va investitsion jozibadorlikni belgilovchi tayanch ko‘rsatkich sifatida talqin etiladi. Tahlilda kapital tarkibi, likvidlik, pul oqimlari muvozanati, rentabellik, debitor va kreditor qarzdorlik boshqaruvi, ichki nazorat, audit hamda moliyaviy sog‘lomlashtirish mexanizmlarining o‘zaro bog‘liqligi ochib beriladi.