БУЙРАК КЎЧИРИБ ЎТКАЗИЛГАН БЕМОРЛАРДА ЛАБОРАТОР КЎРСАТГИЧЛАР ВА УЛАР ОРАСИДАГИ КОРРЕЛЯЦИОН БОҒЛИҚЛИКЛАРНИ БАҲОЛАШ (Global Conference on Medical and Health Sciences, 2026)
Мақолада буйрак трансплантацияси ўтказилган беморларда лаборатор кўрсатгичлари динамикада солиштирма ўрганилган. Шунингдек, уларда фибробласт-23 нинг фосфор, кальций, витамин D ва паратгормон билан ўзаро боғлиқлиги ҳамда организмда фосфат гomeостазида марказий роль ўйнаши кўрсатилган. Ушбу натижа буйрак трансплантацияси ўтказилган беморларда қайд этилган кучли корреляцион боғлиқликлар ёрдамида тасдиқлаган.
Keywords: сурункали буйрак касаллиги, фибробласт-23, паратгармон, витамин-Д.