(untitled) (Global Conference on Medical and Health Sciences, 2026)
Илмий изланишда гемодиализ олаётган беморларда фибробласт-23 ўрганилган ва унинг фосфор, кальций, витамин D ва паратгормон билан ўзаро кучли боғлиқлиги ҳамда уни организмда фосфат гoмeостазида марказий роль ўйнаши кўрсатилган. Ушбу натижа гемодиализ илк марта бошланган беморларда олинган кучли корреляцион алоқалар билан тасдиқлаган. Узоқ вақт давомида гемодиализ олган беморларда боғлиқликларнинг камайиши организмнинг мослашиши ва ўтказилган даво муолажалари билан боғлиқлиги аниқланган.