(untitled) (Global Conference on Medical and Health Sciences, 2026)
Мақолада буйрак трансплантацияси ўтказилган беморларда лаборатор кўрсатгичлари динамикада солиштирма ўрганилган. Шунингдек, уларда фибробласт-23 нинг фосфор, кальций, витамин D ва паратгормон билан ўзаро боғлиқлиги ҳамда организмда фосфат гomeостазида марказий роль ўйнаши кўрсатилган. Ушбу натижа буйрак трансплантацияси ўтказилган беморларда қайд этилган кучли корреляцион боғлиқликлар ёрдамида тасдиқлаган.