(untitled) (Global Conference on Medical and Health Sciences, 2026)
Эмбрион ривожланиши инсон ҳаётининг энг муҳим босқичларидан бири ҳисобланади. Шу даврда ҳомиланинг барча аъзолари ва тизимлари шаклланади. Агар ушбу жараёнда турли ички ёки ташқи омиллар таъсир кўрсатса, эмбрион ривожланишида нуқсонлар келиб чиқиши мумкин. Бу нуқсонлар туғма касалликлар сифатида намоён бўлиб, боланинг соғлиғи ва ҳаётига жиддий таъсир кўрсатади.