MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARNI HARAKATLI O‘YINLAR VOSITASIDA HAR TOMONLAMA RIVOJLANTIRISHNING INNOVATSION METODIKASI (Symposium on Natural and Applied Sciences, 2026)
Ushbu tezisda maktabgacha yoshdagi bolalarning jismoniy, kognitiv va ijtimoiy-emotsional rivojlanishida harakatli o‘yinlarning tutgan o‘rni hamda ularni zamonaviy maktabgacha ta’lim tashkilotlari (MTT) amaliyotiga joriy etish usullari yoritilgan. Tadqiqotda harakatli o‘yinlarning bolalar motorikasi, diqqat konsentratsiyasi va tengdoshlar bilan kommunikativ ko‘nikmalarini shakllantirishdagi samaradorligi tahlil qilingan.
Keywords: maktabgacha ta’lim, harakatli o‘yinlar, jismoniy rivojlanish, motorika, kognitiv faollik, ijtimoiylashuv