(untitled) (Symposium on Natural and Applied Sciences, 2026)
Ushbu maqolada jismoniy tarbiya jarayonini tashkil etishning pedagogik asosi hisoblangan umumiy tamoyillarning mohiyati, mazmuni va amaliy ahamiyati tahlil qilinadi. Maqolada onglilik va faollik, ko‘rgazmalilik, izchillik va muntazamlik, yengildan og‘irga, individuallashtirish, mutanosiblik kabi asosiy didaktik tamoyillarning jismoniy tarbiya mashg‘ulotlarida tatbiq etilishi xususiyatlari yoritiladi. Shuningdek, ushbu tamoyillarning o‘zaro bog‘liqligi, ularni mashg‘ulot jarayoniga kompleks tarzda joriy etishning pedagogik shart-sharoitlari hamda zamonaviy ta’lim amaliyotidagi o‘rni ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, jismoniy tarbiyaning umumiy tamoyillariga izchil amal qilish mashg‘ulot jarayonining ilmiy asoslangan, xavfsiz va yuqori samarali bo‘lishini ta’minlaydi.