UMUMIY O‘RTA TA’LIM MAKTABINI BOSHQARISH TIZIMI SAMARADORLIGINI BAHOLASH MEZONLARI (Global Conference on Multidisciplinary Research and Innovation, 2026)
Mazkur maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktablarini boshqarish tizimi samaradorligini baholashning nazariy va amaliy asoslari tahlil qilinadi. Bugungi kunda ta’lim xizmatlari bozorining rivojlanishi va raqobat muhitining kuchayishi ta’lim muassasalari oldiga boshqaruv jarayonlarini takomillashtirish hamda resurslardan oqilona foydalanish vazifasini qo‘ymoqda. Muallif ta’lim muassasasi faoliyatining barqarorligini ta’minlash, raqobatbardoshlikni oshirish va ta’lim sifatini yuksaltirish uchun boshqaruv tizimini baholash mezonlarini ilmiy nuqtayi nazardan asoslab beradi.
Keywords: umumiy o‘rta ta’lim, boshqaruv tizimi, samaradorlik, baholash mezonlari, ta’lim xizmatlari bozori, raqobat muhiti, resurslarni boshqarish.