NUTQ MUAMMOLARINI BARTARAF ETISHDA KOMPLEKS YONDASHUVNING AHAMIYATI (Global Conference on Multidisciplinary Research and Innovation, 2026)
Mazkur maqolada nutq muammolarini bartaraf etishda kompleks yondashuvning ahamiyati ilmiy-pedagogik jihatdan yoritilgan. Nutq buzilishlarini korreksiya qilish jarayonida logoped, pedagog, psixolog, shifokor va ota-onalar hamkorligining o‘rni tahlil qilingan. Shuningdek, kompleks yondashuv asosida olib boriladigan logopedik, psixologik va pedagogik ishlarning samaradorligi hamda bolaning nutqiy rivojlanishiga ta’siri ochib berilgan.
Keywords: Nutq muammolari, kompleks yondashuv, logopedik korreksiya, pedagogik yordam, psixologik qo‘llab-quvvatlash, kommunikativ rivojlanish, fonematik eshituv, artikulyatsion mashqlar, nutq rivojlanishi, integratsion yondashuv.