“ALPOMISH” DOSTONI ASOSIDA FANLARARO YONDASHUV ORQALI O‘QUVCHILARDA ILMIY TAFAKKURNI SHAKLLANTIRISH (Global Conference on Multidisciplinary Research and Innovation, 2026)
Mazkur maqolada “Alpomish” dostoni misolida o‘quvchilarda fanlararo yondashuv asosida ilmiy tafakkurni shakllantirish masalasi tahlil qilinadi. Doston tarkibida uchraydigan toponimik, etnonimik, zoonimik va lingvistik birliklar orqali tarix, tilshunoslik, zoologiya hamda madaniyatshunoslik fanlari bilan integratsiya imkoniyatlari ochib beriladi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, badiiy asarlarni kompleks tahlil qilish o‘quvchilarning nafaqat bilim doirasini kengaytiradi, balki ularning ma’naviy-axloqiy dunyoqarashini ham rivojlantiradi.
Keywords: Alpomish dostoni, fanlararo yondashuv, toponimika, etnonimika, zoonimlar, lingvistika, ilmiy tafakkur, integratsiya