DARAK GAPLARDA EKSPRESSIVLIKNING IFODALANISHI (Global Conference on Multidisciplinary Research and Innovation, 2026)
Darak gaplarda sintaktik takrorlar koʻp uchraydi. Sintaktik takrorlar ikki xil boʻladi. Birinchisida gap tarkibidagi alohida olingan boʻlaklarning takrori nazarda tutiladi va uning yordamida ijodkorlar gap tarkibidagi semantik nuqtani ta’kidlash uchun ishlatadi, har bir takrorda ajratilgan intonatsiya ishlatiladi. Takrorlar ham kontakt va distant boʻladi. Kontakt takrorda bir soʻz oʻzi takrorlanadi, distant takrorda oraga boshqa soʻzlar kiritiladi.