SOYA O'SIMLIGINING MORFO-BIOLOGIK XUSUSIYATLARI VA MAHALLIYLASHTIRILGAN YANGI NAVLAR (Global Conference on Multidisciplinary Research and Innovation, 2026)
Soya (Glycine max) dunyo qishloq xo‘jaligida oqsil va moy manbai sifatida strategik ahamiyatga ega. Maqolada o‘simlikning biologik tuzilishi va 2024–2025-yillarda O‘zbekiston iqlimiga moslashtirilgan istiqbolli navlar tahlil qilinadi.
Keywords: dukkakdoshlar oilasi, oziq-ovqat, sanoat, geobotanikа, dukkakli, soya moyi, bir yillik, o‘simlik.