(untitled) (Global Conference on Multidisciplinary Research and Innovation, 2026)
Ushbu maqolada Arctodiaptomus salinusning yuqori darajadagi sho‘rlangan suvlarda yashovchi zooplankton organizm ekanligi ko‘rsatilgan.Uning taksonomik o‘rni uchrash hududi turli eksprement muhitlarga moslashishi morfologik xususiyatlari , biokimyoviy taqqoslanishi populyatsiyasining tarkibi , turli parametrlarni ko‘zlagan holda ta‘sir doirasini kengaytirish jinsiy dimorfizm va ko‘payish sikli , diapauza holatidagi tuxumlarni hosil qilishi uni zamonaviy biotexnologiya va baliqchilikda muhim bioresurs sifatida ko‘rsatilishi bayon etilgan. Ayniqsa sho‘rlangan suv havzalarida tabiiy tirik ozuqa bazasini yaratishda katta ahamiyatga ega . Bu ozuqa bazasi dengiz va chuchuk suv baliqlari turlarining lichinkalarini oziqlantirish uchun mos keladi ammo, bu turlarning ishlab chiqarish xususiyatlari kam o’rganilgan.