(untitled) (Global Conference on Multidisciplinary Research and Innovation, 2026)
Ushbu maqolada bo‘lajak boshlang‘ich ta’lim o‘qituvchilarini tayyorlash jarayonida virtual simulyatsiya texnologiyalarining nazariy asoslari va didaktik imkoniyatlari kompleks tahlil qilinadi. Tadqiqot doirasida konstruktivistik va tajribaviy o‘rganish yondashuvlari asosida virtual ta’lim muhitining pedagogik mohiyati ochib berilib, simulyatsiya texnologiyalarining o‘quv jarayonini modellashtirishdagi o‘rni asoslab beriladi. Shuningdek, maqolada virtual simulyatsiyalar yordamida o‘qituvchilarning metodik, kasbiy va raqamli kompetensiyalarini rivojlantirish mexanizmlari yoritilgan hamda ularni ta’lim jarayoniga samarali integratsiya qilishning metodik yo‘llari ko‘rsatib o‘tilgan.