(untitled) (Global Conference on Multidisciplinary Research and Innovation, 2026)
Maqolada jadid matbuotining milliy jurnalistika shakllanishidagi o‘rni Ozod Sharafiddinovning Cho‘lpon adabiy-tanqidiy va publitsistik merosiga bergan talqini asosida tahlil qilinadi. “Adabiyot yashasa - millat yashar” g‘oyasi jadid matbuoti va milliy jurnalistikaning ma’rifiy hamda mafkuraviy dasturi sifatida yoritiladi. Shuningdek, Cho‘lponning jadid publitsisti va milliy jurnalistika namoyandasi sifatida qayta baholanishi asoslanadi.