(untitled) (Global Conference on Multidisciplinary Research and Innovation, 2026)
Mazkur maqolada temir yo‘l transportida yo‘llarni ta’mirlash bilan shug‘ullanuvchi korxonalar faoliyati samaradorligini oshirish masalalari ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tadqiq etilgan. Temir yo‘l infratuzilmasining texnik holati transport xizmatlarining uzluksizligi, harakat xavfsizligi va iqtisodiy samaradorlikni ta’minlashda muhim omil hisoblanadi. Tadqiqot davomida yo‘l ta’mirlash korxonalari faoliyatiga ta’sir etuvchi texnik, tashkiliy va iqtisodiy omillar tahlil qilinib, raqamli texnologiyalarni joriy etish, texnik modernizatsiya va boshqaruv tizimini takomillashtirish orqali samaradorlikni oshirish bo‘yicha ilmiy-amaliy xulosalar ishlab chiqildi.